10. březen 2022 / Jana Adamcová

Bohemian Perfection startuje

V březnu 2022 startuje projekt Bohemian Perfection, podpořený Norskými fondy. Jedná se o platformu posilující jednotlivce a subjekty z oblasti tradičních řemesel, jejich interdisciplinární spolupráci a networking s aktéry užitého designu a turismu. 

 

První vlaštovkou projektu bude prezentace studentských prací Fakulty architektury ČVUT, vycházejících z tradičních českých řemeslných postupů. Proutěná kolébka Rhea, která vznikla v rámci projektu, obdržela hlavní cenu soutěže ateliérových prací ČVUT Olověný Dušan. Surf do prašanu Yukiita si odnesl nominaci. Unikátní prezentace na Staroměstské radnici, která bude zahájena 22. března, upozorňuje na atraktivitu zapomenutých řemesel v moderní výrobě. Akce proběhne ve spolupráci s akciovou společností Prague City Tourism, která podporuje zapojení špičkových pražských kreativců do prezentace značky Prahy jako kulturní a prémiové destinace. 

 

Pojem Bohemian Perfection je užíván s laskavým souhlasem společnosti Lasvit. „To, za čím si v Lasvitu stojíme, je bohemian perfection. Česká bohémská kreativita a zároveň perfekcionismus a dokonalost. Zní to jako oxymóron – těžko může být člověk bohém a perfekcionista. Ale ten rozpor se mi právě líbí,“ řekl Leon Jakimič magazínu Forbes v roce 2017.